Τι σημαίνει "Εύλογον"

Γνωρίστε μας, πριν μας εμπιστευτείτε…

Το Κέντρο Ανάπτυξης και Αποκατάστασης της Επικοινωνίας «ΕΥΛΟΓΟΝ» ιδρύθηκε πριν από 20 σχεδόν χρόνια από την Ειρήνη Κιάμου, παθολόγο λόγου και ομιλίας. Η κ. Κιάμου, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αμερική και συνέχισε την κατάρτιση της στην Ευρώπη, σε εξειδικευμένους τομείς όπως είναι τα κοχλιακά εμφυτεύματα, ο τραυλισμός και η διάχυτη διαταραχή της ανάπτυξης.

Έκτοτε, παράλληλα με την επιστημονική υπεύθυνη της ομάδας θεραπευτών του «ΕΥΛΟΓΟΝ»,  διετέλεσε συνεργάτης του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Παν. & Αγλ. Κυριακού», καθηγήτρια στα ΑΤΕΙ Ηπείρου στο τμήμα λογοθεραπείας και επιστημονική υπεύθυνη της μη-κερδοσκοπικής εταιρείας «Θεραπεία=Ελπίδα».

Στόχος του «ΕΥΛΟΓΟΝ» ήταν και παραμένει η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ειδικών θεραπειών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ακολουθώντας σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές, μέσα στα πλαίσια μίας διεπιστημονικής ομάδας.

Η διεπιστημονική ομάδα στελεχώνεται από επαγγελματίες διαφορετικών ειδικοτήτων όπως ειδικούς παιδαγωγούς, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές ψυχολόγους και ψυχίατρους. Η συνύπαρξη και συνεργασία ανάμεσα σε τόσες ειδικότητες έχει αποδειχθεί στην πορεία του «ΕΥΛΟΓΟΝ» να παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα αφού υπάρχει μία σφαιρική οπτική και αντίληψη των δυσκολιών του ατόμου και η δυνατότητα διαχείρισης τους από τους καταλληλότερους, ανά περίπτωση, θεραπευτές.

Λειτουργούμε αυστηρά κάτω από τον κώδικά δεοντολογίας των επαγγελμάτων υγείας και των συλλόγων μας και ακολουθούμε συγκεκριμένα πρωτόκολλα και διαδικασίες προκειμένου να διασφαλίσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και την κατάκτηση των θεραπευτικών μας στόχων, έτσι όπως αυτοί συμφωνούνται με τον εκάστοτε θεραπευόμενο μας.

Πρόσφατα, ακολουθώντας τους ρυθμούς και τις τάσεις της εποχής, το «ΕΥΛΟΓΟΝ» επεκτείνεται στον κόσμο του διαδικτύου. Η παροχή on-line θεραπευτικών ή εκπαιδευτικών υπηρεσιών είναι κάτι που υλοποιείται και έχει δοκιμαστεί αρκετά σε Ευρώπη και Αμερική, με εξαιρετικά αποτελέσματα, συγκρίσιμα με τον παραδοσιακό τρόπο υλοποίησης μίας θεραπευτικής συνεδρίας. Όλη αυτή τη γνώση θα χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε το πρώτο online κέντρο εκπαίδευσης και ειδικών θεραπειών που θα βρίσκεται στην Ελλάδα και θα μιλάει ελληνικά. Και το όνομα αυτού: «e-ΕΥΛΟΓΟΝ»!

Η ομάδα μας

Ειρήνη Κιάμου

Ειρήνη Κιάμου

Επόπτρια ομάδας Λογοθεραπευτών

Ειδικότητα: Παθολόγος λόγου και Ομιλίας

Η Ε. Κιάμου είναι παθολόγος λόγου και ομιλίας, μέλος της ASHA (American Speech Hearing Association) από τον Μάιο του 1995. Είναι η επιστημονική υπεύθυνη της διεπιστημονικής ομάδας του «ΕΥΛΟΓΟΝ» και συνεργάτης του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. & Αγλαϊα Κυριακού». Έχει διδάξει επί σειρά ετών στα ΤΕΙ Ηπείρου, στο τμήμα λογοθεραπείας.

Νικολέττα Γεωργίου

Νικολέττα Γεωργίου

Συντονίστρια ομάδας Ψυχολόγων

Ειδικότητα: Κλινική Ψυχολόγος

Η Ν. Γεωργίου είναι ψυχολόγος επιπέδου master (Μ.Α.) με σπουδές στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α.. Έχει εκπαιδευτεί στο γνωσιακό-συμπεριφοριστικό μοντέλο θεραπείας το οποίο εφαρμόζει μέχρι και σήμερα σε περιστατικά παιδιών και ενηλίκων. Έχει διδάξει μαθήματα ψυχολογίας σε ιδιωτικές σχολές στην Αθήνα και είναι μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου Ψυχολόγων από το 2006.

Ζωή Αργύρη

Ζωή Αργύρη

Συντονίστρια ομάδας Εργοθεραπευτών

Ειδικότητα: Εργοθεραπευτρια

Η Ζ. Αργύρη είναι απόφοιτη του ΑΤΕΙ Αθηνών Εργοθεραπείας και εργάζεται στο χώρο της ειδικής αγωγής τα τελευταία 10 περίπου χρόνια. Έχει δουλέψει με παιδιά αλλά και με ενήλικες σε διάφορες δομές όπως το Ίδρυμα “Η Θεοτόκος” και την Α’ Ψυχιατρική κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

Οι συστάσεις μας

Χάρη σε εσάς, τους συμπαραστάτες μας σε όλη την Ελλάδα,  το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει επιτύχει από το 1997 (…) να παρέχει αποτελεσματικά, υπηρεσίες σε παιδιά και οικογένειες που έχουν την οποιαδήποτε ανάγκη στη χώρα μας.

Κώστας Γιαννόπουλος

Πρόεδρος Δ.Σ., Χαμόγελο του παιδιού

Οι μέχρι σήμερα μαρτυρίες των δημοτών μας είναι εξαιρετικά θετικές, τόσο για την άμεση εξυπηρέτησή τους όσο και για το ζήλο, το ήθος και την  συνέπεια που δείχνουν οι θεραπευτές απέναντι στα παιδιά τους και τους ίδιους.

Θανάσης Μαρινόπουλος

Πρόεδρος, ΚΔΕΠΑ Πάρου

Η μέχρι τώρα συνεργασία μας είναι άψογη καθώς η διεπιστημονική ομάδα έχει επιδείξει αξιοθαύμαστο ήθος, επιστημονική εγκυρότητα και γνήσιο ενδιαφέρον για την επίτευξη των θεραπευτικών στόχων που έχουν τεθεί.

Γιώργος Τσουκαλάς

Δήμαρχος Ελευσίνας

Πιστεύω ότι (η Ε. Κιάμου) έχει αφοσίωση στην εργασία της και εργάζεται σκληρά με συγκεκριμένους στόχους και ενδιαφέρον για τα περιστατικά της. Διεκπεραιώνει ό, τι της ανατεθεί με επιστημονική επάρκεια και συνέπεια.

Χρύσα Τζουμάκα Μπακούλα

Διευθύντρια, Παιδιατρική κλινική